Αντιμετώπιση Προβλημάτων Recommender

Αν εισάγετε σωστά το API key σας, τότε ενδέχεται να μπλοκάρεται η επικοινωνία με τον cloud server της roasc είτε από κάποιο πρόσθετο ασφαλείας ή από firewall στον server που φιλοξενεί την ιστοσελίδα σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας καθοδηγήσουμε για το πως να εισάγετε τον Application Server στις εξαιρέσεις (whitelist).

Το πρόβλημα αυτό προκύπτει όταν αλλάξετε τις ρυθμίσεις των προτεινόμενων προϊόντων χωρίς να καθαρίσετε την cache. Προχωρήστε σε καθαρισμό της cache μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στις ρυθμίσεις για να εξασφαλίζεται ότι εφαρμόζονται.

Αν το πρόβλημα παραμένει (ή δεν χρησιμοποιείτε κάποιο πρόσθετο cache) ενδέχεται να μην υπάρχουν περισσότερα σχετικά με τα ενδιαφέροντα του χρήστη προϊόντα. Δοκιμάστε να πλοηγηθείτε στο κατάστημα από κάποια καρτέλα ανώνυμης περιήγησης επειδή τα προτεινόμενα που προβάλλονται στους συνδεδεμένους διαχειριστές δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.

Αν παρατηρείτε λιγότερα προϊόντα κατά την ανώνυμη περιήγηση στην ιστοσελίδα σας, ελέγξτε αν ο αυτόματος συγχρονισμός προϊόντων είναι ενεργοποιημένο στην καρτέλα “Συγχρονισμός” στον πίνακα ελέγχου του Recommender. Αν δεν είναι, εκτελέστε χειροκίνητο συγχρονισμό (κουμπί “Synch Now”) και περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί και να δείτε το σχετικό μήνυμα. Έπειτα, προτείνουμε να ενεργοποιήστε τον αυτόματο συγχρονισμό για να αποφύγετε αντίστοιχα προβλημάτα στο μέλλον.

Το recommender χρησιμοποιεί ένα γενικό τρόπο μορφοποίησης των ενοτήτων στις οποίες εμφανίζονται τα προτεινόμενα προϊόντα. Ενδέχεται το theme που χρησιμοποιείτε να επικαλύπτει αυτή την μορφοποίηση. Άν έχετε γνώσεις CSS μπορείτε να δοκιμάστε να αλλάξετε το στυλ χρησιμοποιώντας το css class: wrr_rr το οποίο βρίσκεται στην ενότητα των προτεινόμενων προϊόντων. Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας για να διορθώσουμε τη μορφοποίηση.

Το recommender plugin είναι σχεδιασμένο ώστε να μην επιβραδύνει την φόρτωση του eshop σας είτε στο περιβάλλον διαχείρισης ή στο front-end. Υπάρχει περίπτωση κάποιο από τα εγκατεστημένα σας πρόσθετα να δημιουργεί το πρόβλημα αν χρησιμοποιεί ή πυροδοτεί παρόμοιες ρουτίνες με το recommender. Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε ένα ένα τα άλλα πρόσθετα και ελέγξτε αν το πρόβλημα επιλύεται. Αν εντοπίσετε το πρόσθετο που δημιουργεί το πρόβλημα αλλά είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του eshop σας, δοκιμάστε να το ενημερώσετε στη τελευταία του έκδοση. Αν το πρόβλημα παραμένει, επικοινωνήστε μαζί μας.

Έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις αντίστοιχων ζητημάτων σε plugins που επιτελούν το ρόλο της γέφυρας σε μονόδρομη επικοινωνία με κάποιο εξωτερικό ERP. Αν χρησιμοποιείτε τέτοιο λογισμικό, επικοινωνήστε μαζί μας για να επιλύσουμε το πρόβλημα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους μηχανογράφησης.

Ενδέχεται να έχετε πέσει θύμα καταιγισμού αιτημάτων από κάποιο κακόβουλο bot. Δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε κάποιο πρόσθετο ασφαλείας ή κάποιο firewall. 

Επίσης εξετάστε την λειτουργικότητα της σελίδας checkout στο eshop σας για πιθανά σφάλματα που μπορεί να καθιστούν αδύνατες τις παραγγελίες. Το recommender δεν παρεμβαίνει με κανένα τρόπο στο μηχανισμό του checkout και συνεπώς δεν μπορεί να προκαλέσει κανένα σφάλμα κατά την ολοκλήρωση παραγγελίας.

Τέλος, ενδέχεται να μην έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή “Διαχείριση Αποθέματος” στην καρτέλα “Business Rules” στον πίνακα ελέγχου του plugin. Η επιλογή αυτή όταν δεν είναι ενεργοποιημένη, το recommender μπορεί να προτείνει προϊόντα υψηλής ζήτησης ή συνάφειας με τις προτιμήσεις του χρήστη τα οποία όμως είναι εκτός αποθέματος και συνεπώς δεν μπορούν να αγοραστούν.

Επικοινωνία για τεχνική υποστήριξη

Αν το πρόβλημα σας δεν αναφέρεται παραπάνω, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε.

 

ΩΡΑΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΔΕΥ-ΠΑΡ: 10:00πμ-18:00μμ

Email: support@roasc.com

Τηλ: 2310476849, 6945777465